Η πυξίδα μάς οδηγεί στη νοτιοανατολική ακτή της Ζακύνθου, στην καταπράσινη και πευκόφυτη περιοχή Ξηροκάστελο, σε μέγιστο υψόμετρο 400 μ., περίπου 11 χλμ. από την Πόλη της Ζακύνθου. Η γαλήνη του τοπίου, όπου δεσπόζει ο λόγγος του Αγίου Διονυσίου, ένα παρθένο δάσος με πλούσια βλάστηση, συνθέτει το καλύτερο "σκηνικό" για ήρεμες και ξένοιαστες διακοπές.

Η χερσόνησος του Βασιλικού, όπου βρίσκεται το Ξηροκάστελο, είναι διάστικτη με όμορφες αμμουδιές αλλά και κάποιες μικρές βοτσαλωτές παραλίες. Μόλις 75 περιπατητικά μέτρα από το ξενοδοχείο Ionian Hill, θα συναντήσετε την πρώτη παραλία για μπάνιο. Στην ευρύτερη περιοχή θα δείτε το Πόρτο Νταβία, το λιμανάκι των Ενετών, την Παναγία Σκοπιώτισσα (ένα από τα παλαιότερα μοναστήρια του νησιού), αλλά και το Μουσείο του Εθνικού Θαλάσσιου Πάρκου Ζακύνθου, καθώς εδώ βρίσκονται μερικοί από τους σημαντικότερους βιότοπους της θαλάσσιας χελώνας Caretta- caretta.

Σε απόσταση μόλις 1 χλμ. βρισκόμαστε στο Αργάσι, ένα δημοφιλές τουριστικό θέρετρο, με αμμουδερές παραλίες και οργανωμένες τουριστικές υπηρεσίες. Από τα σημαντικότερα αξιοθέατα της περιοχής είναι η έπαυλη της οικογένειας Δομενεγίνη (μέσα 16ου αιώνα), δίπλα στη θάλασσα και λίγο πριν από το Πόρτο Νταβία. Το εντυπωσιακό πυργόσπιτο  με τις πολεμίστρες, αρχικά χρησιμοποιήθηκε για την άμυνα των αρχόντων και των αγροτών από τις επιθέσεις των πειρατών, ενώ αργότερα, αποτέλεσε τον μυστικό τόπο συνεδριάσεων, συγκέντρωσης πολεμοφοδίων και τροφίμων, της τοπικής Εφορείας της Φιλικής Εταιρείας.

Δείτε Επίσης

Εξερευνώντας το νησί

Ένα μαγευτικό ηλιοβασίλεμα, ένα απερίγραπτο μπλε. Αυτό είναι το νησί που έχει εμπνεύσει κάθε έναν από τους εποίκους του, οι οποίοι έχουν συμβάλει σε μια πλούσια πολιτιστική ταυτότητα. Υπάρχουν τόσοι πολλοί τρόποι για να χάσετε την καρδιά σας από τη Ζάκυνθο.

Περισσότερα
Εξερευνώντας το νησί
Εξερευνώντας το νησί